Intervencijska radiologija

Misija ETF-a

ETF (European Trainee Forum) je platforma pokrenuta od strane CIRSE-a 2015. godine kao osnova za sve aktivnosti društva vezane uz mlade intervencijske radiologije, specijalizante kliničke radiologije te studente medicine koje zanima intervencijska radiologija.

Primarna svrha ETF-a je promocija sudjelovanja mladih liječnika u međunarodnim znanstvenim i edukacijskim aktivnostima unutar CIRSE-a kako bi jednog dana postali budući intervencijski radiolozi te im pritom pomagati u daljnoj karijeri.

U tom cilj ETF sudjeluje u organizaciji niza aktivnosti i događanja na svim kongresima pod pokroviteljstvom CIRSE-a kao i tijekom čitave godine putem društvenih mreža i edukativnog sadržaja vezanog uz različite aspekte intervencijske radiologije.

ETF predstavnici

Pododbor ETF-a pod nazivom ETFS (The European Trainee Forum Subcommittee) je upravljačko tijelo ETF-a koje se trenutno sastoji od predstavnika iz 29 različitih europskih zemalja.

Svaku zemlju predstavljaju dva člana, zastupnik te suzastupnik, pri čemu je trenutni zastupnik za Hrvatsku; Antonio Bulum iz Kliničke bolnice Dubrava, a suzastupnik Elvira Krešić iz Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

Unutar samog ETF-a djeluje nekoliko različitih radnih skupina pri čemu su predstavnici Hrvatske članovi radne skupine za promociju intervencijske radiologije i medicinske studente. Naglasak je posebno postavljen na Be inspIRed program putem kojeg studenti iz različitih zemalja sudjeluju na godišnjem kongresu CIRSE-a.

Jedan od glavnih projekata grupe je i projekt studentskih razmjena putem kojih studenti kasnijih godina studija medicine imaju mogućnost provesti vrijeme na odjelima za intervenciju radiologiju u više od 35 centara diljem Europe.

Kontaktirajte nas

Hrvatski liječnički zbor

Šubićeva ulica 9,
10000 Zagreb, HR

E-mail: info[at]sircro.eu